מאמרים

ריקוד ועולם הריאליטי

רוקדים עם כוכבים, זה כל מה שאתם מכירים? או אולי 'נולד לרקוד'? תשכחו מזה. מספר תחרויות הריאליטי שעוסקות בריקוד ומחול בעולם מתקרב ל- 100 – ולנו יש לפחות שלוש

עולם הריאליטי מציע שפע רב של תוכניות טלוויזיה בנושאים שונים, כולל כמובן ריקוד ומחול. תוכניות הריאליטי שעוסקות בריקוד בנויות בדרך כלל על פורמט לא מסובך, שבו מחפשים את "הכוכב הבא" מתחום המחול.


ברוב התוכניות, מתחרים שאינם רקדנים מקצועיים מתמודדים מדי שבוע על הזכות לעלות לשלב מתקדם יותר, כאשר הרעיון הכללי הוא להגיע לגמר העונה ולהישאר המתחרה היחיד.  


ההתמודדות בתוכנית או שלב מסוים יכולה להיות עם בן או בת זוג – מול זוג אחר, במסגרת של 'נבחרת' שאותה מרכיב אחד השופטים (כמו ב"לא נפסיק לרקוד" הישראלית, שהחליפה את 'נולד לרקוד' בגרסא המקומית שלה). בפורמטים אחרים מתחרים זוגות מקצועיים או חצי מקצועיים על הזכיה בתוכנית, ועוד.


 


 


ריאליטי ריקוד ישראלי



  • רוקדים עם כוכבים (רשת)


ללא ספק פורמט הריאליטי ריקוד המצליח ביותר בישראל. "רוקדים עם כוכבים" היא פורמט של ה- BBC הבריטית, שבה מתחרים זוגות של רקדן או רקדנית מקצועיים וכוכב או ידוען (סלבריטי) בזוגות מעורבים שכאלה, אחרים.


בכל שבוע קיבל הזוג משימה, לבצע ריקוד בסגנון מסוים שעליו עבד במהלך השבוע שעד לשידור התוכנית.


השופטים באולפן והקהל בבית שפטו את הזוגות השונים, עד שבסופו של דבר נשאר הזוג המנצח.


התוכנית שודרה בין השנים 2005 ל- 2012 (בבריטניה – 2004 ועדיין משודרת – 2016) וזכתה להצלחה יפה ואחוזי רייטינג שבין 20 – 30%.



  • הזוכה המפורסמת ביותר בתוכנית הייתה אולי אנה ארונוב, שזכתה בה במקום הראשון, אחרי זכיות במקומות השני והשלישי בעונות אחרות.


 



  • נולד לרקוד (קשת)


הפורמט המצליח מארצות הברית – So You Think You Can Dance - הצליח לעורר את עניין הקהל הישראלי במשך שלוש עונות בלבד: 2005 – 2008.


במסגרת התוכנית התחרו ביניהם – בזוגות וקטעי סולו – רקדנים צעירים שרצו לזכות בתואר "הרקדן של ישראל".


המתחרים בריאליטי המחול הזו חולקו לזוגות, כאשר כל זוג היה צריך לרקוד בסגנון ריקוד אותו הגריל. את הביצוע שפטו ארבעה שופטי התוכנית, וקהל ביתי, שהצביע במסרונים.


בכל פרק היו זוגות שזכו בחסינות, מול זוגות שהועמדו (אישית) להדחה.



  • ב"נולד לרקוד" נחשפה לראשונה (2005) השחקנית דנה פרידר.


 


לא נפסיק לרקוד (קשת, 2009)


התוכנית שודרה רק עונה אחת, והורדה מהמסך לאחר שלא הצליחה להתפתח. מבצע עופרת יצוקה שהתחולל באותה שנה בקיץ הביא לקטיעתה של תוכנית אחת ולביטול של תוכנית נוספת, ולאחר שגם הביקורות והרייטינג לא היו גבוהים, הוחלט להוריד אותה.


בתוכנית התחרו זו בזו שתי קבוצות של עשרה רקדנים בכל קבוצה, כאשר בקבוצה אחת רקדו בסגנונות מודרניים כמו היפ הופ, ברייקדאנס ועוד. בקבוצה השניה רקדו בסגנון קלאסי יותר – בלט ומחול מודרני.


כל אחת מהקבוצות נוהלה על ידי רקדן מקצועי אחר, ופאנל השופטים והקהל בבית הדיחו או העבירו זוג או שלישייה מכל אחת הקבוצות, בכל פרק.


הפורמט היה כאמור סבוך למדי, וזאת, בצרוף התנאים האובייקטיביים באותה שנה, הביאו לירידת התוכנית.



  • הזוכה בתוכנית הייתה נופר חסן, ממייסדות קבוצת ההיפ הופ הישראלית הראשונה.